Santander Forbrukslån

Santander

Santander Consumer Bank er en av Europas største finansinstitusjoner  for private lånetakere. Banken tilbyr en rekke tilpassede låneprodukter, som forbrukslån uten sikkerhet, fritidslån, billån, kredittkort samt spareløsninger. Forbrukslånet uten sikkerhet er et av de mest populære her i Norge, sannsynligvis fordi det skiller seg positivt ut på flere områder.

Billigere forbrukslån fra Santander

Forbrukslånet fra Santander skiller mellom lånestørrelser på inntil 70 000 kroner, og over denne summen, opp til den maksimale lånegrensa på 350 000 kroner. Låner du mindre enn 70 001 kroner, slipper du hele etableringsgebyret. Dette er ellers på 950 kroner, og på lik linje med de fleste andre banker som tilbyr slike lån. Allerede her kan du altså spare nesten en tusenlapp dersom du velger Santander. Banken krever heller ingen månedlige termingebyr. Disse ligger ofte på 45­50 kroner, noe som betyr en ytterligere innsparing på rundt 600 kroner i året.

Rentebetingelsene er avgjørende

Det som da vil vise om Santander har det billigste forbrukslånet, bestemmes av hvilke rentebetingelser du får. Har en annen bank bedre tilbud på rentene, kan det hende den banken blir billigst, selv om Santander krever mindre eller ingenting i gebyrer. Dette ser du når du sammenligner totalkostnadene på flere lånetilbud (søknadene er uforpliktende, så det lønner seg å undersøke prisene hos flere banker).

Det rentetilbudet du vil få fra Santander, baserer seg på en individuell vurdering av din økonomi. Banker og kredittselskap bruker en såkalt kredittscore for hver søker. Denne scoren er en beregning ut i fra mange faktorer, som alder, inntekt, gjeld og betalingshistorikk. Har du høy score, betyr det at din økonomi er solid. Dermed får du også de beste rentetilbudene. Hos Santander kan du få nominelle renter fra cirka 7% og oppover. Den nominelle renten er flytende, det vil si at den endrer seg i takt med renteutviklingen ellers i Norge.

Raske utbetalinger av forbrukslån

Santander er raske både på søknadsbehandling og på utbetaling av forbrukslån uten sikkerhet. Søknadsprosessen er meget enkel, med et elektronisk søknadskjema som du fyller ut på et par minutter. Banken svarer deg som regel nesten med en gang, der du samtidig vil motta et eventuelt lånetilbud. Låneavtalen kan signeres med BankID, noe som sparer søkeren for mye tid. Så snart dette er unnagjort, vil Santander overføre pengene til den kontoen du foretrekker. I beste fall tar dette 1 dag, og sjelden mer enn 3 dager. Du kan også underskrive en papiravtale som du mottar med vanlig postgang. Dette vil i så fall bety at utbetalingen ta noe lengre tid.

flexible-solutionsEnkel oversikt og fleksible løsninger

Forbrukslån fra Santander kan også brukes til refinansiering av dyrere gjeld. Betingelsene du da får er de samme som for et forbrukslån fra denne banken. Du har også mulighet til å få betalingsfrie måneder, dersom du har trang økonomi en periode.

Som kunde hos banken får du tilgang til din egen side på Santanders nettportal, der du har oversikt over lånet, tilbakebetalingene, frister og lignende. Selve nedbetalingene av lånet er også forenklet i det at du kan velge mellom mange typer innbetalinger, som brevgiro, avtalegiro, over nettbank og så videre.