Nordax Forbrukslån

Usikret lån fra Nordax.

Nordax er en svensk nisjebank som blant annet tilbyr små og store forbrukslån her i Norge. Banken har et godt renommé og byr på god kundeservice. Kravene for å få låne her er at du erover 23 år, har fast inntekt og har hatt registrert adresse i Norge i minst tre år. Personer som haraktive betalingsanmerkninger må kvitte seg med disse før de får lån fra Nordax. For å bedre sjansene for å få forbrukslån, aksepterer Nordax at man er to som søker sammen (såkalt medlåner).

Forbrukslån inntil 500 000 kroner

Denne banken er en av et knippe som lar deg låne hele 500 000 kroner uten at det krevessikkerhet. Den laveste lånesummen på forbrukslån hos Nordax er på 10 000 kroner. Spennet mellom laveste og høyeste lån gjør at banken egner seg nesten uansett hva du trenger lån til. Fordi etableringsgebyret er såpass lavt, kan det godt hende Nordax er blant de billigste også på smålån. Dette avhenger av rentebetingelsene du får.

Når det gjelder de største lånesummene på inntil en halv million, er det slik at man ikke alltid får tilbudt den lånesummen man søkte om. Banken vurderer dette ut i fra et helhetlig perspektiv på din økonomi. Mener de at det er uforsvarlig å låne deg den summen du søkte om, hender det at de tilbyr et lavere lånebeløp.

Rentebetingelsene fastsettes individuelt

I søknadsskjemaet på Nordax sine nettsider er det en lånekalkulator som du kan endre selv i forhold til lånesum, tilbakebetalingstid og renter. Denne gir en indikasjon på hva de månedlige kostnadene blir. Ditt rentetilbud fastsettes etter at banken har foretatt kredittvurderingen, og vil inkluderes i det tilbudet du deretter mottar fra Nordax. De laveste nominelle rentene er i dag på 7,9%, mens de høyeste er på 18,9%. For å få renter e det laveste sjiktet, må du ha en noen lunde god kredittscore. Rentene er også som regel lavere for de høyeste lånesummene.

Finn en lånemegler.Effektiv rente inkluderer gebyrer

Nordax har et ganske lavt etableringsgebyr, som er på 595 kroner. Dette gebyret, sammen med månedlige terminomkostninger på 65 kroner, legges til når den effektive renta skal beregnes. Summen av dette ser du i totalkostnadene i tilbudet du mottar. Betaler du raskt ned på lånet, vil effektive renter være høyere enn om du bruker lengre tid. Men, rask nedbetaling betyr uansett lavere kostnader totalt.

Rentene på forbrukslån fra Nordax (og de fleste andre banker) er også flytende. Det vil si at dekan bli justert både opp og ned, alt ettersom det skjer endringer i Styringsrenten. Dette forplikter bankene seg til å informere om i god tid i forveien. Se også http://www.forbrukslån.no for å sammenligne Nordax.

Enkel søknadsprosess hos Nordax

Som alle andre banker foretar Nordax en kredittsjekk når du leverer søknaden din på bankens hjemmeside. Svaret fra denne banken kommer noenlunde raskt, avhengig av tidspunktet du søkte på, men vanligvis tar det inntil to dager. I svaret får du informasjon om hva tilbudet består i, inklusive rentebetingelser og totalkostnader for ditt forbrukslån. Dersom du har BankID kan du signere låneavtalen elektronisk direkte på bankens nettsider. Det gjør at utbetalingen av lånet kan forekomme umiddelbart etterpå. Alternativet er å signere på en papiravtale. Hvor fort pengene da kommer på konto er avhengig av vanlig postgang mellom deg og banken.